top of page
Blue Sky 5.jpg
Blue Sky 5.jpg

Werkwijze

 

Beursklimaat Vermogensbeheer is verantwoordelijk voor de invulling van uw beleggingsportefeuille en hanteert daarbij een unieke beleggingsstrategie.

Beursklimaat Vermogensbeheer is een handelsnaam van De Vermogensbeheerders B.V.
De Vermogensbeheerders regelt o.a. de vereiste vergunningen, compliance en risk management, rapportagesystem, analyses en de overeenkomst met de depotbank.

 

Van Lanschot is de depotbank. Uw effectenportefeuille en liquiditeiten worden hier aangehouden.

 

Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen.

Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt op deze pagina? Neem dan contact op met Beursklimaat via de contact pagina. 

Waarom zou u bij Beursklimaat Vermogensbeheer gaan beleggen? Beursklimaat Vermogensbeheer is een onafhankelijk en zelfstandig vermogensbeheerkantoor. Wij hebben een actief beleggingsbeleid dat onderbouwd is door wetenschappelijk onderzoek. Met onze unieke kennis van de markt en persoonlijke service stellen wij de optimale portefeuille voor u samen.

Staat Beursklimaat vermogensbeheer onder toezicht? Beursklimaat Vermogensbeheer is een handelsnaam van De Vermogensbeheerders B.V. en bezit een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht (Wft). Beursklimaat Vermogensbeheer staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Vanaf welk bedrag kunt u bij Beursklimaat terecht? U kunt bij ons beleggen vanaf een vermogen van € 500.000.

Welke kosten betaalt u? De beheerfee van Beursklimaat Vermogensbeheer is 0,60% exclusief BTW. De kosten voor uw depotbank (Van Lanschot) bedraagt 0,25% (geen BTW). Op uw effectenrekening worden handelingen uitgevoerd, zoals de aan- en verkoop van effecten. In de fee zitten o.a. de transactiekosten, die dus niet apart in rekening worden gebracht. Daarnaast zijn er indirecte kosten. Dit zijn o.a. de kosten die verwerkt zijn in de producten in uw portefeuille zoals index trackers. De kosten van index trackers zijn relatief laag en bedragen circa 0,2% van de positie. Indirecte kosten zijn tevens het verschil tussen de bied- en laatprijzen. Beursklimaat belegt in effecten die goed verhandelbaar zijn waardoor deze kosten zeer beperkt blijven.

Hoe open ik een rekening? Een rekening openen is heel gemakkelijk. Wij nemen alle administratieve zaken zo veel mogelijk uit uw handen. Wij reserveren een effecten rekening bij Van Lanschot en maken uw overeenkomst met Beursklimaat Vermogensbeheer op. Na schriftelijk ondertekening heeft u een rekeningnummer op uw eigen naam. U heeft ons gemachtigd om het beheer van uw portefeuille uit te voeren via uw effectenrekening bij de bank.

Kan ik altijd opzeggen? Bij Beursklimaat Vermogensbeheer is er geen opzegtermijn. Hoewel wij natuurlijk hopen dat u voor lange tijd een relatie met ons aangaat, is de beheerovereenkomst tussen u en Beursklimaat dagelijks en zonder termijn of voorwaarden op te zeggen. Het gaat immers om uw vermogen.

Wat gebeurt er als Beursklimaat failliet gaat. Helemaal niets. Uw portefeuille staat op een rekening op uw naam bij de depotbank. Daar blijft het, ook als Beursklimaat Vermogensbeheer failliet gaat.

Kan Beursklimaat uw vermogen overal naartoe boeken? Nee. Wij kunnen effecten aan- en verkopen op uw rekening binnen de afspraken die we met u hebben gemaakt. Uw geld kunnen we bovendien alleen overboeken naar een vaste tegenrekening met dezelfde tenaamstelling als uw effectenrekening.

Waar worden mijn beleggingen aangehouden? Beursklimaat Vermogensbeheer houdt zelf geen geld en effecten van zijn beleggende klanten aan. Wij openen op uw naam een effectenrekening bij de depotbank Van Lanschot. Deze depotbank is verantwoordelijk voor onder meer de administratie afhandeling van de aan- en verkopen en de bewaring van uw effectenportefeuille.

Wat gebeurt er als de depotbank failliet gaat? Uw beleggingsportefeuille is veilig. Alle banken in Nederland houden de beleggingen die zij voor anderen bewaren, gescheiden van het bankbedrijf. Uw beleggingen vallen buiten de boedel van een bank en er kan nooit aanspraak op worden gemaakt. De liquiditeiten vallen onder het depositogarantie stelsel tot € 100.000 per persoon.

Is Beursklimaat Vermogensbeheer aangesloten bij het Kifid? Ja. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Mocht u toch een klacht hebben over onze dienstverlening, laat het ons weten. Hebben wij uw klacht niet naar uw tevredenheid afgehandeld dan kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman van het Kifid.

Blue Sky 5.jpg
bottom of page